Sediul primăriei comunei Pungești, județul Vaslui

Pungești este o comună în județul Vaslui, Moldova, România, formată din satele Armășoaia, Cursești-Deal, Cursești-Vale, Hordila, Pungești (reședința), Rapșa, Siliștea, Stejaru și Toporăști. În trecut a fost târg.

Demografie

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Circle frame.svg

Componența etnică a comunei Pungești

     Români (86,16%)

     Romi (8,03%)

     Necunoscută (5,8%)

     Altă etnie (0%)

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Circle frame.svg

Componența confesională a comunei Pungești

     Ortodocși (93,01%)

     Necunoscută (5,8%)

     Altă religie (1,17%)

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Pungești se ridică la 3.223 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 3.458 de locuitori.[1] Majoritatea locuitorilor sunt români (86,16%), cu o minoritate de romi (8,04%). Pentru 5,8% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.[2] Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (93,02%). Pentru 5,8% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.[4]

 

Politică și administrație

Comuna Pungești este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul, Vasile Voina[*], de la Partidul Social Democrat, a fost ales în . Începând cu alegerile locale din 2016, consiliul local are următoarea componență pe partide politice:[5]

    Partid Consilieri Componența Consiliului
  Partidul Social Democrat 4        
  Partidul Național Liberal 3        
  Partidul Alianța Liberalilor și Democraților 2        
  Partidul Mișcarea Populară 2        
  Uniunea Națională pentru Progresul României 2        

Note

  1. ^ a b Populația satelor aflate actualmente în componența comunei, ea având la acea vreme (2002) altă componență.„Recensământul Populației și al Locuințelor 2002 - populația unităților administrative pe etnii”. Kulturális Innovációs Alapítvány (KIA.hu - Fundația Culturală pentru Inovație). Accesat în .
  2. ^ a b Rezultatele finale ale Recensământului din 2011: „Tab8. Populația stabilă după etnie – județe, municipii, orașe, comune”. Institutul Național de Statistică din România. iulie 2013. Accesat în .
  3. ^ Rezultatele alegerilor locale din 2016, Biroul Electoral Central[*]
  4. ^ Rezultatele finale ale Recensământului din 2011: „Tab13. Populația stabilă după religie – județe, municipii, orașe, comune”. Institutul Național de Statistică din România. iulie 2013. Accesat în .
  5. ^ „Lista competitorilor care au obținut mandate” (XLSX). Biroul Electoral Central pentru alegerile locale din 2016.

Vezi și

Legături externe